Førde skulemusikkorps
Hjem · Nyhende og nedlastingar · Fotoarkiv · Videoarkiv · Logg inn 29.11.2021
Navigasjon
Hjem
Nyhende og nedlastingar
Gammal Heimeside
Søk
Nyaste artiklar
Arbeidsplan 2010 - 2011
Arbeidsplan 2009-2010
Uniforma - om bruk o...
Arbeidsplan 2008-2009
Lodd-, svele- og kaffisalg på Coop-en

Dugnad for korpstur


I dag er førdeskulemusikkorps på dugnadsbesøk på Coop Extra på brulandsvellene. Formålet er å selge lodd, sveler, kaffi og saft til inntekt for sommarens koprstur til Bornholm. Mellom øktene med salg blir det óg musikk. Dei som handlar på Extra i dag får høyre at det ikkje er lenge til 17. mai, og at Førde skulemusikkorps er i rute.

Ver med å støtte korpset. Legg påskehandelen til Coop Extra og få føde for både kropp og sjel på samme tid som du hjelper korpset ut på internasjonale oppdrag.
Nordvesten Sogn og Fjordane 2014 på Eid

I en klasse for seg

Tittelen er ikke tatt helt ut av lufta, for vi stilte i 1. divisjon janitsjar uten konkurranse fra annet enn egne forventninger. Etter intens øving over tid og en lang dag i operahuset på Nordfjordeid belønnet dommerne innsatsen med dagens høyeste sum, 93 poeng. Det var forøvrig det samme som Florø skoles musikkorps fikk i konkurransen for brassband. I tillegg vant vi prisen for beste program og beste solist i Kristina Aase Fransson.Også i drillkonkurransen gjorde Førde skulemusikkorps seg gjeldende, bl.a tok Ingvild Sekkelsten 1. plassen i drilldans solo senior i konkurranse med korpskollega Ingvill Fleten. Flere resultater kommer når vi får summet oss.
Øvingshelg 28.februar - 2. mars 2014

Øvingshelg og hentekonsert

Førde skulemusikkorps skal ha øvingshelg for musikktroppen kommande helg.

Vi startar fredag kl 18.00 og avsluttar kl 21.00 den dagen. Laurdag startar vi kl 10.00 og avsluttar kl 16.00. Søndag startar vi kl 10.00 og avsluttar med «hentekonsert» kl 15.00.
Fredag blir øvinga på Førde ungdomsskule, medan vi skal være på Haldbrend skule laurdag og søndag.

Vi kjem til å lage til graut og servere på laurdag (ca 12.30), søndag vil vi også ha varm mat (ca 12.00), kanskje pizza. Fredag må dei som vil ha mat, ta med niste. Vi har saft alle dagane.

Sidan dette er den viktigaste førebuinga til Nordvesten Sogn og Fjordane er det svært viktig at alle prioriterer å delta på øvingshelga. Vi veit at nokon skal delta på UKM, men dei må også prioritere å være med på øvingshelga, så lenge det er praktisk mogeleg.

Vi ser fram til ei flott øvingshelg med mykje god trening og ei triveleg samling for musikantane våre. Vi håper også at mange foreldre og andre familiemedlemmer tar turen og får med seg «hentekonserten», garantert ein flott konsert.

Og etter hentekonserten er det årsfest på Førde barneskule. Sjå nedanfor.
Årsfest søndag 2. mars

Årsfest for hele korpset

Set av søndag 2. mars, tidleg kveld. Då skal Førde Skulemusikkorps ha årsfest på Førde Barneskule.
Det blir sendt ut meir informasjon om denne i løpet av neste veke.
Vi legg opp til å starte årsfesten kl 18.00 og avslutte denne ca 20.30.

Årsfesten vil ha mest sosialt fokus, men det blir også litt informasjon frå styret, mellom anna om korpstur til sommaren, stemnedeltaking osv.
Det er også litt høgtid for dei som skal ha merker og utmerkingar.

Velkomen til fest!

Kalenderlotteriet 2014 er trukket

-Og vinnaren av eit gåvekort på kr. 500,-
hos Bellis blomster i Handelshuset er:

Loddnr. 385

Vi ber om at vinnaren tar kontakt med oss for nærare informasjon.

Førde skulemusikkorps gratulerar
og takkar alle som kjøpte kalender for støtta.

Korpstur til Bornholm

Husk påmeldingsfristen!

Førde skulemusikkorps planlegger utenlandstur til sommeren, og målet er korpsfestivalen på Bornholm i slutten av juni. Men første bud for at det skal bli noe av, er at folket melder seg på, både korpsmedlemmer, søsken, foreldre og slekta ellers.

Informasjon og påmeldingsslipp kan du laste ned her

Nytt år og ny dugnad

Vareteljing på Europris
– ein av årets viktigaste dugnadar

Førde Skulemusikkorps er avhengig av å ha diverse dugnadar for å få hjula til å gå rundt økonomisk. Vi prøver å avgrense tal dugnadar og vareteljinga på Europris er ein av dei viktigaste. Vi prøver å fordele arbeidet mellom foreldre til medlemmar, slik at ein ikkje skal måtte ta del i denne oftare enn anna kvart år.

I år skal vareteljinga være søndag 5. januar og den startar kl 09.00. Viktig at alle er klar klokka 9, då vi startar med informasjon om korleis teljinga skal gjennomførast. Den alle få med seg for å klare å gjere teljinga rett.

Meir info og deltakarliste
Støtt skulekorpset!

Kjøp ein kalender

Skulle det være nokon som ikkje har fått støtta korpset ved å kjøpe den flotte kalendaren, så kan de framleis få kjøpt denne. Kontakt korpset ved e-post eller telefon 951 98 436.

Kjøper de før 9. Januar er de med i trekning av gåvekort på Bellis blomster.
Prisverdig dirigent

Kulturpris til Arvid

Formannskapet i Førde kommune har vedtatt å gi kulturprisen for 2013 til dirigenten vår, Arvid Anthun. Han får den sammen med sin kone Gro Anthun, og begrunnelsen er deres mangeårige innsats for musikk- og kulturlivet i Førde. Prisen blir delt ut på bystyremøtet kommende mandag.

Vi gratulerer Gro og Arvid med en vel fortjent pris, og må si at vi har tenkt det samme som ble sagt på møtet hvor vedtaket ble gjort; -Dei kan ikkje ha vore mykje heime.
Julegrana er tent

Adventstida er i gang


Det var tjukt av folk utenfor det nye rådhuset i Førde da julegrana var tilbake 'på plass' og Førde skulemusikkorps igjen kunne samle stor og små til tradisjonell julegrantenning. Med appell fra ungdomspresten og hilsen fra ordføreren ble det god stemning ved elvebredden på sørsida, før fakkeltoget tok folket med til like tradisjonell julemesse i Førdehuset.

Der fikk fullt hus høre korpset spille konsertprogrammet sitt, og se drilljentenes oppvisning. Det var fullt hus og veldig god stemning.

Tusen takk for god oppslutning om arrangementene våre. Vi går jul og advent i møte med en god følelse.
Julegrantenning og julemesse

Julegrantenning ved rådhuset

I år er juletreet i Førde tilbake ved Langebrua. Søndag 1. desember samlar vi byen til tradisjonell julegrantenning med fakkeltog ved rådehuset, og så blir det fakkeltog over gangbrua ved Hafstad til like tradisjonell julemesse i Førdehuset. Der blir det som vanleg kaffi, mat, kaker, utlodding, konsert og drilloppvising.
  • Kl. 15.30: Julegrantenning
  • kl. 16.30: Julemesse
Så vel møtt til julesang, musikk, gløgg, og kos på byen og i storstova. Det blir ikkje skikkelig adventstemning utan.
Side 2 av 15 < 1 2 3 4 5 > >>
Styre og stell
Leiar: Unni Kriken
 Gro Anthun
 Heidi Hagen
 Svanhild Friborg
 Marianne Lundekvam
 Ola Hjelle
 Liv Løken

Dirigent:Arvid Anthun

Bankkto.:3700.35.00625
Org.nr.:NO 974 251 019
Øvingstider
Musikktroppen 
MusikktroppMå. 16.45-18.45
AspirantarNy tid kjem
Drilltroppen 
Solo/duettMå. 19.00-21.00
Tropp 1Ty. 16.30-18.30
Tropp 2Ty. 18.15-20.00
Tropp 3To. 18.00-19.30
Tropp 4To. 16.30-18.00
Sponsorar